sâmbătă, 27 octombrie 2012

Ariciul

    Vineri, 26 octombrie, la ora de abilități practice, implicare maximă.
    Folosind un cartof, scobitori și câteva feliuțe de morcov, am realizat un arici.   
    Activitatea a plăcut foarte mult micuților mei școlari, fiecare fiind mândru de produsul realizat.
    Lucrând cu câte un cartof mai mare, Andreas și Alexandru au obținut doi arici mai mari: ,,tatăl” și ,,mama” aricilor, după cum i-au denumit ei. Iată ,,marea familie” a aricilor realizată de școlarii îndemânatici.


    Bonus pentru hărnicie și veselie, iată câteva informații utile despre acest animăluț țepos, dar îndrăgit de copii:
    Ariciul este un mamifer mic, având o lungime a corpului de până la 33 de cm. Greutatea variază de la 800-1200 g, în funcție de specie. Are membre mici și puternice, membrele posterioare fiind puțin mai mari și musculoase ca cele anterioare. Membrele au câte 5 degete, unde primul și ultimul deget sunt mai mici în comparație cu celelalte degete. Nu au gheare.
    Are niște ochi mici și o ureche externă slab dezvoltată, un bot mic și ascuțit, cu un simț al mirosului foarte dezvoltat.
    Partea dorsală și laterală a corpului este acoperită cu niște ace lungi și ascuțite, având o lungime de 10-20 de mm. Pe corpul unui arici pot fi până la 15.000 de astfel de ace.

Cine sunt? Cine eşti?

    Desfășurată sub forma unor jocuri de cunoaştere şi de relaţionare, activitatea ,,Cine sunt? Cine eşti?” le-a oferit elevilor posibilitatea de a se prezenta și de a afla lucruri noi despre colegii de clasă.
     Fiecare elev a completat o fișă cu detalii referitoare la gen, culoarea ochilor, forma feței, culoarea și lungimea părului, vârstă, hobby-uri, animale de companie, urmând ca ceilalți colegi să-i recunoască după aceste detalii.
     Activitatea s-a dovedit captivantă, dar și distractivă în același timp.
 

Orarul clasei

    Acum că ați aflat orarul nostru, vă prezentăm și profesorii care ne îndrumă pașii:
-Opțional ,,Franceza, prietena mea”: prof. Rudolf Adina
-Educație fizică: prof. Lupu Rafael Alin
-Religie: prof. Schinteie Nona

Prima lecție de muzică

    În data de 17 octombrie am participat cu elevii mei la activitatea organizată de Librăria ,,Semn de carte” Reșița, intitulată ,,Prima lecție de muzică”.
    Activitatea s-a desfășurat la Sala Lira a Liceului de Artă Reșița și a avut ca scop familiarizarea elevilor cu instrumentele cu coardă și arcuș: vioară, violă și violoncel, fiind prima lecție de acest gen dintr-o serie de zece.
    Concertul de muzică preclasică a fost susținut de membri ai Filarmonicii din Timișoara. 
 

luni, 8 octombrie 2012

Relaxare

    Azi, 08.10.2012, împreună cu o parte din ,,răţuştele" mele, am retrăit emoţiile începerii cursurilor de înot. Bineînţeles că ne-au fost alături şi ne-au încurajat şi părinţii.
    Dacă unii au fost foarte relaxaţi, pentru alţii prima zi de înot în Bazinul Olimpic Reşiţa, a însemnat teamă, emoţie, nesiguranţă. Dar, până la urmă, cu toţii s-au bucurat de o relaxare binemeritată, o bălăceală pe cinste.
    Succes, dragii mei!
 
 

Ziua Mondială a Educaţiei


    Vineri, 05.10.2012, ne-am alăturat şi noi acelora care preţuiesc educaţia, cu tot ceea ce implică ea.
   Activităţile desfăşurate pentru a marca Ziua Mondială a Educaţiei au vizat informarea şi conştientizarea elevilor cu privire la importanţa educaţiei în evoluţia şi dezvoltarea personală, dar şi a societăţii.
-Şcoala 12, şcoală europeană – prezentarea şcolii;
-În ţara poveştilor-vizită la biblioteca şcolii;
-Recunoaşte povestea!-concurs;

Ziua Siguranţei Rutiere

    Sub genericul ,,Sunt pieton disciplinat", am marcat vineri, 28.09.2012, Ziua Siguranţei Rutiere. 
   Activitatea desfăşurată a urmărit însuşirea regulilor de circulaţie pentru pietoni şi biciclişti,  identificarea unor semne de circulaţie, în vederea formării unui comportament responsabil ca participant la traficul rutier.