joi, 3 octombrie 2013

Ziua Mondială a Educației



Ziua Mondială a Educației a fost celebrată pentru prima dată în data de 5 octombrie 1994, când UNESCO a desemnat prima ,,Zi Mondială a Educatorilor”, zi dedicată recunoașterii importanței muncii dascălilor.
De atunci, în fiecare an, peste 200 de țări de pe întreg mapamondul marchează această dată în diferite moduri:  inițierea unor campanii de promovare a excelenței în activitatea la catedră, prezentarea celor mai recente statistici referitoare la munca profesorilor, activități de recunoastere a muncii acestora etc.
Pentru învăţământul românesc ziua de 5 octombrie reprezintă un moment de reflecţie, un prilej de evaluare a rezultatelor şcolii şi a slujitorilor ei, o ocazie pentru a adresa un gând de recunoştinţă celor care an de an educă generaţiile viitoare.
Împreună cu elevii mei am sărbătorit această zi azi, 3 octombrie 2013, organizând o activitate dedicată cărții, intitulată ,,Cartea-izvor de înțelepciune”. Activitatea s-a desfășurat la Biblioteca Județeană ,,Paul Iorgovici” Reșița-secția pentru copii și tineret. Elevii au realizat desene sugestive și au prezentat un scurt program literar-artistic dedicat momentului de sărbătoare. Mulțumim doamnelor bibliotecare Mariana Păun, Adina Bujor și Mariana Badescu pentru sprijinul acordat în organizarea activității.

http://www.liceuleliaderesita.ro/ 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
,,Educaţia este cea mai puternică armă pe care voi o puteţi folosi pentru a schimba lumea.” – Nelson Mandela
“Educaţia este un ornament în vremuri de prosperitate şi un refugiu în vremuri de restrişte.” – Aristotel
“Educaţia este un vaccin pentru violenţă.” – Edward James Olmos
“Educaţia este mişcarea din întuneric spre lumină.” – Allan Bloom
“Educaţia nu este răspunsul la întrebare. Educaţia este calea spre răspunsul la toate întrebările.” – William Allin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu