sâmbătă, 15 februarie 2014

Fii în siguranță pe Internet!

Pentru a marca Ziua Siguranței pe Internet, 11 februarie, am desfășurat cu elevii mei un atelier interactiv, în cadrul căruia au fost informați despre proiectul Singur.info (site:www.sigur.info, e-mail Internet Helpline:helpline@sigur.info și pentru elevii care accesează conturi Facebook-pagina www.facebook/Sigurpenet).
Pornind de la siguranța în viața reală, micii școlari au aflat ce înseamnă siguranța on-line, înțelegând că aceasta depinde de accesarea unor website-uri potrivite vârstei și intereselor lor, evitându-le pe cele cu un conținut nepotrivit. 
Similar semaforului din viața reală, Semaforul on-line arată utilizatorilor Internetului dacă aceștia pot accesa sau nu un anumit website, după criteriul: verde-adecvat (acces permis, site-uri adecvate vârstei lor), galben-atenție (acces permis doar sub supravegherea unui adult), roșu-interzis (acces interzis, site-uri care se adresează adulților).
Activitatea a fost  100% pe placul lor: au vizionat filmulețe educative, și-au exprimat opinia referitoare la modalitățile de prevenire a abuzurilor on-line (,,Caracatița răutăcioasă”), au accesat diverse website-uri (folosind propriile tablete), s-au jucat, au completat fișe de evaluare.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu