marți, 6 decembrie 2011

Sfântul Nicolae


     Peste 800000 de români își sărbătoresc onomastica de Sfântul Nicolae. Din totalul persoanelor care poartă aceste nume, aproape 538000 sunt bărbați (Nicolae, Niculai, Nicușor, Niculae, Nicu, Nicula, Nicoară), iar restul sunt femei (Nicoleta, Niculina, Neculița, Nicolina, Nicola).
     La mulți ani tuturor celor care poartă aceste nume!
      Cine a fost Sfântul Nicolae?
     Sfântul Nicolae s-a născut în Orientul Mijlociu, la 350 de mile nord de Bethleem. Istoria și legendele legate de Sfântul Nicolae se întrepătrund, dar se cunoaște cu certitudine că a trăit în secolul am IV-lea, a fost cardinal de Myra (acum aflată pe teritoriul Turciei) și a fost recunoscut și onorat ca sfânt începând cu secolul VI. 
      Nu mai puțin de douăzeci și unu de miracole îi sunt atribuite, Sfântul Nicolae devenind cunoscut pentru credința, zelul și dragostea pentru semeni, în special pentru copii.
     El provenea dintr-o familie înstărită, iar la moartea ambilor părinți ( era copil încă ) a moștenit întreaga avere, pe care s-a hotărât să o folosească în scopuri umanitare și să-i ajute pe cât mai mulți oameni nevoiași.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu