sâmbătă, 7 aprilie 2012

SĂPTĂMÂNA „ȘCOALA ALTFEL”

După cum bine știți, în perioada 2-6 aprilie 2012 s-a desfășurat Săptămâna „Școala altfel”. În acest interval am derulat proiectele „Locuitor al orașului meu” și „Mai mult verde, mai mult albastru”.
Săptămâna a debutat cu activități dedicate proiectului „Locuitor al orașului meu”, care au urmărit  promovarea elementelor istorice și geografice ale localității, facilitarea integrării individuale în viața locală și în comunitate.
Iată câteva imagini surprinse în timpul activităților:
-am urmărit un documentar despre Banatul Montan și Reșița Veche;
-am pornit în drumeție prin oraș, bucurându-ne de o plimbare cu trenulețul copiilor;
 
 -am făcut un scurt popas la Muzeul de locomotive, la Muzeul Banatului Montan, la Monumentul Eroilor, la Catedrala Ortodoxă;
 
-am început pregătirile pentru realizarea unei mini cărticele cu imagini ale principalelor instituții și obiective turistice din oraș;
 
Scopul celui de-al doilea proiect a vizat formarea unor deprinderi de investigare, înţelegere şi ocrotire a mediului înconjurător; cunoaşterea activă, prin acţiune directă, a lumii înconjurătoare, valorificând experienţa de viaţă a elevilor. Am  vizionat scurte filmulețe, am discutat despre mediul natural, despre organismele vii în corelație cu mediul de existență, despre dezastre naturale, despre importanța de a trăi într-un mediu sănătos, precum și despre măsurile ce se impun în acest sens.
 
 
 
 
 
Acestea sunt doar o parte din activitățile desfășurate în această săptămână. Joi, 05.04. 2012 am efectuat o excursie de studiu. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu