luni, 19 noiembrie 2012

Ziua Internațională de Prevenire a Abuzului asupra Copilului

    Violenţa este un fenomen prezent şi în societatea românească. Deşi este recunoscută şi mediatizată în primul rând agresiunea fizică, violenţa sub forma agresiunii verbale, intimidarea, umilirea, violenţa psihologică, discriminarea sunt forme mai frecvente în relaţiile dintre indivizi.  
    Indiferent de forma sub care se manifestă, violenţa afectează viaţa tuturor, indiferent dacă sunt victime, agresori sau doar martori. 
    Pentru copii, violenţa are urmări psihologice, emoţionale şi de dezvoltare. Prezența acesteia conduce  la deteriorarea climatului familial sau școlar, generând sentimente de insecuritate, de teamă, de incertitudine, influențând negativ dezvoltarea normală a copilului/tânărului. 
     Azi, 19 noiembrie se sărbătorește Ziua Internațională de Prevenire a Abuzului asupra Copilului.
     Activitatea desfășurată s-a constituit într-un semnal de alarmă tras împotriva acestui fenomen, elevii dând dovadă că dețin informații, exemplificând concret situații în care au fost victime, agresori sau doar martori ai unei agresiuni. De asemenea, și-au exprimat punctul de vedere referitor la consecințele unor astfel de fapte, dar și la modalitățile de evitare a acestora.



  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu