joi, 20 decembrie 2012

ABC-ul circulației rutiere

    Anual, cea mai mare parte a accidentelor de circulație sunt produse din cauza nerespectării de către pietoni a regulilor de deplasare pe căile rutiere. Un procent destul de mare din acestea îl reprezintă cazurile când victime au fost copii sau tineri de vârstă şcolară.
   Pentru că vacanța de iarnă bate la ușă, am considerat că este necesar să reamintesc micilor școlari principalele reguli de circulație de care trebuie să țină seama, chiar și atunci când nu vin la școală. Ca urmare, am invitat în mijlocul nostru trei reprezentanți ai Poliției Rutiere a municipiului Reșița pentru a da copiilor sfaturile cele mai potrivite.
    Activitatea a fost un dialog permanent între elevi și polițiști, copiii dovedind că sunt cunoscători ai semnelor și regulilor de circulație. Reprezentanții Serviciului Rutier au prezentat elevilor planșe și filmulețe sugestive, au distribuit flyere, pentru a-i face pe aceștia să conștientizeze necesitatea respectării regulilor de circulație, indiferent dacă sunt pietoni sau pasageri.

 
 
 
 
    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu