miercuri, 5 decembrie 2012

Iubește-ți țara, române!


    Istoria patriei noastre reprezintă prima carte pe care trebuie să o cunoaştem pentru a afla viaţa înaintaşilor noştri, aşa cum a fost, cu durerile şi bucuriile ei. În acest spaţiu geografic, de basm, s-a făurit un popor a cărui istorie este plină de fapte eroice.
   Cunoscând mai bine istoria, iubim tot mai mult poporul şi ţara; ştiind cum au luptat strămoşii  pentru dreptate şi libertate, ce jertfe au făcut ca să biruie, îi preţuim şi mai mult. Românii au avut parte de conducători minunaţi, care au ridicat sabia cu înţelepciune şi voinţă în lupta pentru libertatea neamului nostru.

   Desfășurată în cadrul proiectului Mândria de a fi român, activitatea extrașcolară Iubește-ți țara, române! a fost organizată în parteneriat cu Muzeul Banatului Montan Reșița și a vizat familiarizarea elevilor cu trecutul istoric al poporului român, cu evenimentele importante care au dus la Marea Unire; recunoașterea personalităţilor semnificative din istoria neamului; evidențierea importanței faptelor lor în evoluția poporului nostru.
   Grupul țintă al proiectului îl reprezintă elevii claselor I A, I B și a IV-a A din școala noastră, cadrele didactice implicate în proiect, precum și alți reprezentanți ai celor două instituții.
Activitatea de azi s-a desfășurat după următorul program: 
- 1 Decembrie 1918-Un vis împlinit: România Mare 
- prezentare: muzeograf Minodora Damian
- Semnificația Marii Uniri 
- prezentare: muzeograf Dacian Rancu
- Alba Iulia-loc de legendă
      - prezentare: prof. Ghiorghița Fercea
- Iubește-ți țara, române!
      - montaj literar-artistic: clasa a IV-a A,  înv. Floarea Surulescu
- Mă mândresc că sunt român!
      - expoziție: clasele I A și I B, prof. înv. primar Cornelia Bribete, prof. înv. primar Simona Voin, bibl.  Mariana Badescu
 -Tricolorul Românesc
       - prezentare: muzeograf Melania Zancu
 
 
 
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu